Inschrijvingen in het eerste jaar schooljaar 2018-2019

Welkom bij GO! Lyceum Gent.

Stapt uw kind volgend schooljaar (2018-2019) over van het lager naar het secundair onderwijs? 
Let op, vanaf nu werken de Gentse secundaire scholen met een nieuw gezamenlijk aanmeldingssysteem

Dankzij dit nieuwe aanmeldsysteem krijgt u de kans om uw kind tijdig en op een objectieve manier te laten inschrijven in de secundaire school van uw voorkeur.

Tijdslijn voor inschrijvingen in het eerste jaar
Voorrangsperiode voor broers of zussen van huidige leerlingen en kinderen van personeel. Let op: de inschrijving van broers en zussen gebeurt niet via de aanmeldingsprocedure, maar via rechtstreekse inschrijving op onze school zelf. vanaf maandag 8/1/2018 tot en met vrijdag 26/01/2018.
Aanmelden via https://meldjeaan.gent.be vanaf vrijdag 2/2/2018 12u tot en met vrijdag 23/2/2018 12u.
Omzetten ticket verkregen via https://meldjeaan.gent.be naar effectieve inschrijving. vanaf zaterdag 3/3/2018 (inschrijvingsdag) tot en met vrijdag 23/3/2018 (op afspraak).
Vrije inschrijvingen (indien nog vrije plaatsen) vanaf zaterdag 3/3/2018

Aandachtspunten

Het is belangrijk gebruik te maken van de centrale aanmelding zodat u zeker bent van een plaatsje op onze school. Hoewel u vanaf 3 maart uw kind met of zonder ticket kan inschrijven op de school, krijgen de mensen die beschikken over een ticket via http://meldjeaansecundair.gent.be/ voorrang.

Broers en zussen maken het best gebruik van hun voorziene voorrang. Na het aflopen van de voorrangsperiode moeten ze zich eveneens inschrijven via het centrale aanmeldingsysteem.

Inschrijvingen in de overige jaren

Vanaf 16 april 2018 kan u uw kind inschrijven vanaf het 2de jaar tot en met het 7de jaar.

Nu inschrijven voor dit schooljaar

Inschrijven voor dit schooljaar is mogelijk tijdens de schooluren. Leerlingen komen samen met hun ouders inschrijven (Kortrijksesteenweg 12). Om de inschrijving vlot te laten verlopen brengt je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school. Je kan uiteraard ook steeds een afspraak maken op het nummer 09 222 16 02 (1ste graad) of 09 220 10 70 (2de en 3de graad), via info@lyceumgent.be of via het contactformulier op onze website. Ook tijdens de vakantie zijn we telefonisch bereikbaar.

De volgende studierichtingen zijn volzet voor het schooljaar 2017-2018:

 • 4 Handel
 • 4 Handel-talen
 • 4 Verkoop
 • 4 Verzorging voeding
 • 5 Handel
 • 5 Secretariaat-talen
 • 5 Verkoop

 

Infomomenten, inschrijvingsdata en openschoolavond

Welkom op onze school! Op deze site vindt u een overzicht van de studierichtingen en onderwijsvormen die we aanbieden. Bovendien houden we u hier op de hoogte van het reilen en zeilen op het GO! Lyceum Gent. 

Benieuwd geworden? We organiseren binnenkort enkele infomomenten. Kom gerust langs!

Campus Kortrijksesteenweg 32, 9000 Gent

 • Inschrijvingsmoment voor de eerste graad op de school op zaterdag 3 maart 2018 van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Campus Portus Dalton Leer-en Leefschool, Barrestraat 6, 900 Gent

 • Inschrijvingsmoment voor de eerste graad op de school op zaterdag 3 maart 2018 van 9.00 uur tot 13.00 uur.

De openscholenavond (voor alle leerjaren) vindt plaats op vrijdag 20 april 2018 van 17.00 tot 21.00 uur op campus Kortrijksesteenweg.

Ontdek ons aanbod alvast op deze website of lees onze infobrochure. pdf bestandinfobrochure (14.89 MB)

Onze troeven
 • rijk aanbod studierichtingen binnen ASO, TSO, BSO en Se-N-Se
 • goede bereikbaarheid
 • moderne infrastructuur
 • openleercentrum (ook na de schooluren!)
 • schoolloopbaanbegeleiding
 • accent op talent
 • aandacht voor creativiteit
 • inspraak van leerlingen
 • breed netwerk van stageplaatsen en werkplekleren
infographic 2
banner

De stap naar het middelbaar onderwijs is voor veel leerlingen een spannend moment. Nieuwe leerkrachten, een onbekende school, andere afspraken en nieuwe klasgenoten. In het GO! Lyceum Gent nemen we deze stap samen met de leerlingen en dragen we zorg voor elke jongere en zijn talenten.

We begeleiden jongeren om een juiste keuze te maken en zetten in op hun groeikansen.

Het GO! Lyceum Gent laat de leerlingen opgroeien in een veilige context waar leren, zich ontwikkelen en samenleven centraal staan.

In krachtige leeromgevingen krijgen leerlingen kansen om hun competenties te ontdekken.

Na elke graad helpen we leerlingen om zorgvuldig een studierichting te kiezen die aanleunt bij hun interesses en mogelijkheden.

Zo kan elke jongere de volle 6 jaar in het GO! Lyceum Gent naar school gaan, een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en kan openbloeien.

Ons aanbod
1ste

In de 1ste graad ontdekken we samen de talenten, interesses en studiemogelijkheden van je kind. In onze A-stroom kan je naast een vast urenpakket kiezen uit verschillende opties zoals Latijn, wetenschappen, techniek, sport en kunst. Leerlingen die het getuigschrift basisonderwijs nog niet behaalden, starten in onze B-stroom. Na de 1ste graad helpen we onze leerlingen om een studierichting te kiezen die aanleunt bij hun interesses en mogelijkheden.

Zo kan je kind de volle 6 jaar in het GO! Lyceum Gent naar school gaan, een plek waar je kind zichzelf kan zijn in een veilige context waar leren, samenleven en zichzelf ontwikkelen centraal staan.

dal

In onze Dalton leer- en leefschool (enkel A-stroom) zetten we in op het eigenaarschap van het leren. We geven het leren weer aan de jongeren. Volgens deze methode verwerven leerlingen de leerstof onder andere door zelfstandig aan de slag te gaan. De leerkracht inspireert om zelfstandig aan de slag te gaan. Leerlingen sluiten de eerste graad af vol zelfvertrouwen en hebben belangrijke vaardigheden geoefend. Uiteraard baseren we ons op de goedgekeurde leerplannen. Aan het einde van de rit beschikken de leerlingen over heel wat competenties om door te stromen naar verschillende studierichtingen in de tweede en derde graad.

2de

In de 2de en 3de graad vervolgen leerlingen hun tocht in een brede waaier aan studierichtingen. In ASO is er de keuze uit Humane wetenschappen, Wetenschappen, Economie en richtingen met Latijn. Ons TSO-aanbod bestaat uit richtingen uit de studiegebieden personenzorg en handel. Ook voor BSO kunnen leerlingen in het Lyceum terecht voor studierichtingen binnen personenzorg en handel.

7de

Wil je je na de derde graad specialiseren of een bijkomende secundaire opleiding volgen? Ook dat kan. In het 7de jaar bieden we richtingen aan binnen de studiegebieden personenzorg, maatschappelijke veiligheid en handel, zowel in TSO als BSO.

 • 7de Se-N-Se leefgroepenwerking
 • 7de Se-N-Se integrale veiligheid
 • 7de specialisatiejaar veiligheidsberoepen
 • 7de specialisatiejaar kinderzorg
 • 7de specialisatiejaar thuis- en bejaardenzorg
 • 7de specialisatiejaar winkelbeheer en etalage
1 school, 2 campussen

Campus Lyceum: Kortrijksesteenweg 12 tot 32

 • 1ste graad
 • 2de graad
 • 3de graad
 • 7de leefgroepenwerking, 7de jaar kinderzorg, 7de jaar thuis- en bejaardenzorg, 7de jaar winkelbeheer en etalage.

Campus Portus: Barrestraat 6

 • 1ste graad Dalton leer- en leefschool
 • 7de jaar integrale veiligheid, 7de jaar veiligheidsberoepen
GEOPKI project eerste graad

GEntse OPera KIds, een uniek totaalspektakel! Leerlingen krijgen jaarlijks de kans om hun talenten te ontdekken en te ontplooien.  Samen maken ze een voorstelling. Alle aspecten, van schrijven tot acteren, van belichting tot musiceren hebben ze in eigen handen!

Tijdens dit proces maken zij gebruik van hun sociale vaardigheden, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen, om hun plaats en meerwaarde in de groep te ontdekken.

Een gemotiveerd team van begeleiders gaat aan de slag met hun creatieve ideeën en het vergt het uiterste van hun kunnen om tot een fantastisch eindproduct te komen. Het publiek is steeds laaiend enthousiast.

Geopki maakt geen onderscheid tussen geslacht, leeftijd, studierichting of aanleg. Kortom, Geopki is een topervaring die leerlingen de rest van hun leven meedragen.

Project uitgelezen

Met 'Uitgelezen op School', genieten leerlingen van literatuur door direct contact met schrijvers. We stappen jaarlijks mee in dit leesbevorderingstraject voor de 3 graden van het secundair onderwijs, geïnspireerd op het gelijknamige avondformat voor volwassenen in Vooruit. Uitgelezen wil op een even enthousiasmerende als innovatieve wijze het jonge volk aan het lezen zetten door hen het plezier in boeken te laten (her)ontdekken.

In een notendop: de te lezen boeken worden in overleg gekozen; de leerlingen schuiven op het podium aan in het leespanel, lezen voor of brengen live muziek; één van de te lezen auteurs komt vooraf op schoolbezoek.

Link naar Smartschool

ss

Studieaanbod per leerjaar