Nieuws

  • 30 maart 2018
londen

Iedereen doet mee op GWP

Deze week vonden opnieuw onze GWP's plaats. Tijdens deze 'geïntegreerde werkperiode' breken we uit de vier muren van het klaslokaal. Voor sommige groepen hoort daar ook een buitenlandse reis bij, bijvoorbeeld naar Londen, Boedapest of Praag.
5STWA kleuterschool 4
  • 26 februari 2018

5STWA in de kleuterschool

De leerlingen van 5STWA draaiden even mee in een kleuterschool in Sint-Amandsberg. Enthousiast zorgden ze voor een gezond vieruurtje en een leuke activiteit.
portus
  • 12 november 2017

18/11: Iedereen welkom op de infodag van Campus Portus!

Volgende week is het zover. Dan gaan de poorten open van Campus Portus. We ontvangen je graag op 18 november tussen 13u en 17u (Barrestraat 6, 9000 Gent). Je kan er een bezoek brengen aan onze klassen we leggen uit hoe we onze werking binnen de Dalton Leef- en leerschool realiseren.
scholierenparlement
  • 10 oktober 2017

Het scholierenparlement debatteert over migratie

Vorige week begon ook KRAS (het scholierenparlement) opnieuw. Leerlingen van over heel Vlaanderen komen samen om met leeftijdsgenoten te debatteren over actuele thema's. Voor ons Lyceum waren Imke Tys (6 LWI) en Mokadas Shakeel (5 HUWE) van de partij.
leefgroepenwerking
  • 16 januari 2018

Leefgroepenwerking: iets voor jou?

Wil je graag opvoeder worden in 1 jaar? Ben je sociaal, empathisch, enthousiast en creatief? Hou je van een uitdaging? Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je graag grenzen verleggen? Draag je graag zorg voor mensen?
sfeer
  • 8 november 2017

Volgend jaar naar het secundair onderwijs? Let op: nieuw aanmeldingssysteem!

Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, kunnen zich voor volgend schooljaar (2018-2019) online aanmelden via een nieuw gezamenlijk aanmeldingssysteem van de Gentse secundaire scholen, voorafgaand aan de inschrijving.
opvoeder2
  • 10 oktober 2017

Welke taken en kwaliteiten heeft een goede opvoeder?

Dat is waar onze leerlingen uit 5 JGZ over nadachten tijdens de lessen opvoedkunde. Daarna mochten ze zelf hun bevindingen presenteren voor de klas. 
portus forum
  • 7 december 2017

'Forum Portus': een groot succes!

De leerlingen van Campus Portus organiseerden zelfstandig een groot Forum met allerlei activiteiten. Voor elk standje was een groepje verantwoordelijk om hun activiteit te organiseren. Kinderen konden zich laten schminken, er was een ballenkraam, er werden zelfgemaakte wafels verkocht, ...
halloween
  • 8 november 2017

De middenschool viert Halloween

Ooit wiskunde gehad van Batgirl? Of in de klas gezeten naast een heks of een zombie? Gisteren stond de Middenschool helemaal in het teken van Halloween. Met de vakantie voor de deur moet het er niet altijd even serieus aan toe gaan...
nest1
  • 10 oktober 2017

Zelfstandigheid en huiselijkheid centraal in 'NEST'

Onze leerkrachten in het BSO beginnen dit jaar aan een ambitieus project: NEST. Leerlingen nemen hierbij zelf hun leerproces in handen. Maar hoe gebeurt dit precies?