Onze leerlingen op de 'Klimaatles van de eeuw'

• 18 maart 2019

Op donderdag 14 maart namen  5 aso, 6tso en 6aso deel aan de klimaatles van de eeuw in Vooruit Gent.

Het was een bijzonder boeiende lezing met heel veel variatie die aan elkaar gepraat werd door Nic Balthazar.

Eerst kregen we les over weer en klimaat met een aantal meetbare wetenschappelijke feiten door Jasper Bloemen van Scientists4Climate van UAntwerpen. Verder confronteerde Kristof Cuadros Perez van Climate Response ons met de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de klimaatwijzigingen.

Comedian en auteur Wouter Deprez maakte een kanttekening en sprak in naam van de ouders van de huidige generatie.

De 'klimaatmeisjes' Anuna De Wever en Kyra Gantois kregen dan het woord over hun boek 'Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen’.

Tenslotte stelden de aanwezige leerlingen enkele vragen aan het voltallige panel en kon er kort in debat worden gegaan.

klimaatles12 klimaatles10 klimaatles9 klimaatles7 klimaatles6 klimaatles5 klimaatles1