Waarom deze richting kiezen?

Ben je geboeid door de mens en zijn milieu? Ben je sociaal voelend en wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen? De richting ‘Maatschappij en welzijn’ is geknipt voor jou!

Je bestudeert de mens en zijn omgeving en een aantal wetmatigheden uit de wetenschap en techniek. Je verneemt meer over de drie componenten van deze basisoptie: de sociale, de technische en de algemeen vormende.

Bovendien krijg je een uitgebreide inleiding op enkele belangrijke begrippen op  vlak van lichaamshygiëne en voeding. Je ontdekt de basis van de voedingsleer, zoals voedingsmiddelen en stoffen, het verband met de gezondheid en hoe je een evenwichtige maaltijd samenstelt. Daarnaast ga je aan de slag in de keuken, waar je enkele bereidingen leert, ontdekt welke toestellen je er allemaal vindt en hoe je ongelukken kan voorkomen. 

Wat hierna?

De optie Maatschappij en welzijn iseen voorbereiding op een studierichting in de 2de graad ASO en TSO. Deze basisoptie richt zich tot leerlingen die siciaal voelend zijn en hun sociale vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Lessentabel 2 A-stroom maatschappij en welzijn

BASISVORMING

Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 3
Geschiedenis 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 3
Plastische opvoeding 1
Techniek 2
Wiskunde 4
Burgerschap 1

Optie uren

Maatschappij en welzijn 5
Remediëring, verbreding en verdieping 2

Totaal aantal lesuren

32