3 en 4 Dalton leef- en leerschool Latijn

schrijfzevrij185

Nieuw!

Vanaf schooljaar 2020-2021 wordt Latijn opgestart in het derde leerjaar.

Vanaf schooljaar 2021-2022 wordt Latijn opgestart in het vierde leerjaar.

In de tweede graad ontmoet je voor het eerst authentieke schrijvers uit de klassieke oudheid. Je bouwt verder op de basiskennis uit de eerste graad en gaat dieper in op teksten van Julius Caesar, Ovidius, Sallustius en Vergilius. De klassieke cultuur is op het Lyceum geen dode materie: je leert hoe de teksten en schrijvers van meer dan tweeduizend  jaar geleden ook vandaag nog relevant zijn.

In de tweede graad heb je twee opties met de brede basisvorming van ASO en Latijn. Leerlingen met een talenknobbel kunnen kiezen voor een extra uur Frans en Engels: de richting Latijn-talen. Wie een voorliefde heeft voor de wetenschappen, is welkom in Latijn- wetenschappen. Daar kan je je extra verdiepen in onder meer chemie en fysica.

We bieden de richting Latijn in de tweede graad zowel aan in 'traditioneel' onderwijs als op onze Dalton leef- en leerschool op Campus Portus. Hier leer je hetzelfde als op andere scholen, maar neem je het leren zelf in handen. Meer info over Daltononderwijs vind je hier

Beide richtingen worden ook aangeboden in de derde graad, aangevuld met de richting Latijn-Wiskunde. Deze opleidingen vormen de ideale voorbereiding voor een universitaire of hogeschoolopleiding.

Lessentabel 3 en 4 Dalton leer- en leefschool Latijn

Instructie en keuzewerktijd