3 en 4 Dalton leef- en leerschool Wetenschappen

wet1stgr

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geboeid door natuur en technologie ? Wil je weten hoe de wereld  in elkaar zit en talrijke natuurverschijnselen kunnen verklaren ? Vind je het leuk om experimenten uit te voeren, de waarnemingen te verklaren en zo tot besluiten te komen? Ben je leergierig, kritisch en nauwkeurig ? Dan ben jij de geknipte leerling voor de richting Wetenschappen!

Naast een breed algemeen pakket bestaat het specifieke gedeelte van deze richting uit twee  uur biologie, chemie en fysica. De nadruk ligt hierbij zowel op het praktische, als op het theoretische.  Je steekt niet alleen zelf de handen uit de mouwen, maar leert ook wetenschappelijk en probleemoplossend denken. Daarnaast krijg je informatica en STEM, waarbij  je dieper ingaat op moderne technologie en natuurwetenschappelijke thema's uitwerkt, zowel experimenteel als via opzoekwerk.

We bieden de richting Wetenschappen in de tweede graad zowel aan in 'traditioneel' onderwijs als op onze Dalton leef- en leerschool op Campus Portus. Hier leer je hetzelfde als op andere scholen, maar neem je het leren zelf in handen. Meer info over Daltononderwijs vind je hier

Wat hierna?

In de derde graad kan je de wetenschappen aanvullen met Latijn, moderne talen of wiskunde, zodat je met een brede vooropleiding het hoger onderwijs in kan stappen. Daar heb je alle mogelijkheden, zowel op bachelor- als op masterniveau.

Lessentabel 3 en 4 Dalton leer- en leefschool Wetenschappen

Instructie en keuzewerktijd

Aardrijkskunde 16
Engels
Frans
Geschiedenis
Biologie
Fysica
Nederlands
Wiskunde

Projectwerking

Kring, reflectie en feedback 2
Projectwerking 6

Vakken

Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2

Specifiek gedeelte

Biologie 1
Chemie 1
Fysica 1
Wiskunde 1

Totaal aantal lesuren

32