4 TSO Handel

4 TSO Handel-Talen

Waarom deze richting kiezen?

Lijkt de boeiende wereld van economie en handel jou wel wat? Is een toekomst als administratief bediende of management assistant iets voor jou? Kijk je over de grenzen en vind je het belangrijk om je ook in andere talen goed uit te kunnen drukken? Dan is handel-talen de geknipte studierichting voor jou.

De algemene vorming wordt in deze richting aangevuld met praktijkgerichte vakken, waarbij je de basis oppikt van onder meer kantoortechnieken, dactylo, toegepaste informatica en verkoop. Uiteraard maakt ook toegepaste economie (handelseconomie en boekhouden) een belangrijk deel uit van deze studierichting. Je zet de theorie om in de praktijk en ontdekt de dagelijkse praktijk op de werkvloer. Daarnaast krijg je extra veel Frans en Engels, wat je twee belangrijke troeven geeft in het bedrijfsleven van vandaag.

Wat hierna?

In de derde graad kan je doorstromen naar onder meer Secretariaat – Talen, Handel of Informaticabeheer. Het is de perfecte springplank naar een professionele bacheloropleiding in het hoger economisch onderwijs. Voor richtingen als bedrijfsmanagement, rechtspraktijk en office management ben je prima voorbereid.
Je kan er ook voor kiezen om na je zesde jaar in het bedrijfsleven te stappen.

Lessentabel

BASISVORMING

Aardrijkskunde

1

Engels

2

Frans

2

Natuurwetenschappen

1

Geschiedenis

1

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

4

Wiskunde

3

SPECIFIEK GEDEELTE

Dactylografie/Toegepaste Informatica

3

Frans

2

Kantoortechnieken

1

Toegepaste economie

7

Engels

2

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Frans

1

Nederlands

1

Totaal aantal lesuren

35

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons