Waarom deze richting kiezen?

Ben je geïnteresseerd in hoe economie werkt in de samenleving? Vind jij moeiteloos je weg door complexe berekeningen? Is abstract denken voor jou geen probleem? Economie – wiskunde is wat je zoekt!

In economie bestudeer je onder meer hoe de markt werkt, onderzoek je begrippen als inflatie, ontdek je hoe internationale handel in zijn werk gaat en leer je wat de rol van de overheid is in dat alles. Daarnaast komt ook de bedrijfswereld onder de aandacht. Hoe is een onderneming opgebouwd en hoe zijn de verantwoordelijkheden verdeeld? Uiteraard wordt aandacht besteed aan de aspecten van duurzaam ondernemen. Deze items en meer worden behandeld in de zes uur economie ( bedrijfsbeleid, micro macro economie, bedrijfsbeheer en een onderzoekscompetentie  economie in het eerste jaar van de derde graad.

Wat hierna?

In het hoger onderwijs liggen veel wegen voor je open. Voor heel wat hogeschoolopleidingen( marketing, management, accountancy,…..) is economie een goede voorbereiding. Deze richting , met de zeven uur wiskunde, bereidt uitstekend voor op een master in de economie. Uiteraard behoren ook heel wat andere richtingen tot de mogelijkheden.

Lessentabel 3de graad economie - wiskunde
 

5de

6de

BASISVORMING

Aardrijkskunde 1 1
Biologie 1 1
Chemie 1 1
Engels 2 2
Frans 3 3
Fysica 1 1
Geschiedenis 2 2
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3

SPECIFIEK GEDEELTE

Economie 4 4
Wiskunde 4 4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Seminarie onderzoekszoeksproject 1 1
Toegepaste economie 1 1

Totaal aantal lesuren

32

32