Waarom deze richting kiezen?

Merkte je in de tweede graad dat je aanleg en een voorliefde hebt voor cijfers en wetenschappen? Maak je graag labo-oefeningen en heb je er geen problemen mee om regelmatig te studeren? Vind jij moeiteloos je weg door complexe berekeningen? Wetenschappen – wiskunde is de richting die je zoekt.

In deze richting combineer je abstract denken met wetenschappelijk onderzoek. Naast de grondige basisvorming krijg je onder meer twee uren biologie, chemie, fysica en 1 uur wetenschappelijk practicum. In het vak wetenschappelijk practicum voer je uitsluitend experimenten uit : chemische proeven in het 5de jaar, natuurkundige proeven in het 6de jaar.

Het vak wiskunde combineert een theoretisch luik (denk aan formules en definities) met een praktisch aspect. Daardoor ontdek je uit eerste hand het belang van wiskunde in het dagelijks leven.

Wat hierna?

Deze richting bouwt verder op de richting Wetenschappen uit de tweede graad. Via deze richting  ben je het beste voorbereid op een wetenschappelijke richting in het hoger onderwijs.

Lessentabel 3de graad wetenschappen - wiskunde
 

5de

6de

BASISVORMING

Aardrijkskunde 1 1
Biologie 1 1
Chemie 1 1
Engels 2 2
Frans 3 3
Fysica 1 1
Geschiedenis 2 2
Levensbeschouwelijk vak 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3

SPECIFIEK GEDEELTE

Aardrijkskunde 1  
Biologie   1
Chemie 1 1
Fysica 1 1
Wiskunde 4 4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Aardrijkskunde   1
Biologie 1  
Seminarie onderzoekszoeksproject 1 1
Wetenschappelijke practicum (chemie) 1  
Wetenschappelijke practicum (fysica)   1

Totaal aantal lesuren

32

32