Waarom deze richting kiezen?

Ben je sportief en niet bang van een portie adrenaline? Sta jij stevig in je schoenen? Kan je stressbestendig handelen in noodsituaties? Kan je zelfstandig werken én in team? Droom je van een toekomst in de tegenwoordig snel aan belang winnende bewakingssector, bij de politie of de brandweer? Het se-n-se jaar Integrale veiligheid is geknipt voor jou.

Mits enkele toelatingsvoorwaarden (medisch geschiktheidsattest, uittreksel strafregister, diploma secundair onderwijs of slagen voor toelatingsproeven) is deze richting toegankelijk vanuit iedere studierichting. De nadruk ligt dit jaar op praktijkgericht leren. Zes uur per week leer je de ins en outs van veiligheidstechniek, en 4 uur per week zet je die kennis om in de praktijk. Een goede lichamelijke conditie is essentieel voor een job in de veiligheidssecto , daarom krijg je zes uur sport. Ook enkele talen maken deel uit van het pakket, zodat je Nederlands- en anderstaligen moeiteloos te woord kan staan.

Wat hierna?

Je sluit dit jaar af met een certificaat van een opleiding secundair-na-secundair op zak (dat o.a. vrijstelling geeft voor cognitieve proeven van de politie) , aangevuld met enkele waardevolle attesten zoals het algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent, het attest voetbalsteward, het attest divisiechef en het attest bedrijfseerstehulpverlening. Een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid! Ook een overstap naar de professionele bachelors Integrale veiligheid of Maatschappelijke veiligheid valt te overwegen.

Lessentabel 7de Se-N-Se integrale veiligheid
 

7de

SPECIFIEK GEDEELTE

Engels 2
Frans 2
Nederlands 3
Praktijk Veiligheidstechniek 5
Recht 2
Sport 6
Stage Veiligheidstechniek 4
Veiligheidstechniek 6

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Veiligheidstechniek: module politie: selectie 2
Opvoedkunde 1

Totaal aantal lesuren

33