Waarom deze richting kiezen?

Werk je graag met jonge mensen? Ben je geboeid door de ontwikkeling van baby’s, peuters en kinderen? Wil je op een zelfstandige manier kinderen leren opvoeden, animeren en verzorgen? Het specialisatiejaar Kinderzorg is wat je zoekt!

In deze BSO-richting ligt de nadruk op de praktijk praktijk, kennis  en attitudes Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van het kind en leert organisaties binnen de welzijns- en gezondheidszorg van binnenuit kennen. Bovendien steek je ook zelf de handen uit de mouwen en ontdek je verschillende vormen van kinderopvang tijdens de praktijkstages. Je leert om volgens een methode te werken, met aandacht voor het welbevinden van het kind. Bovendien leer je omgaan met diversiteit en samenwerken met ouders, ook in complexere situaties.

Wat hierna?

Na dit specialisatiejaar kan je meteen aan de slag als kinderbegeleider (een knelpuntberoep!) of in een kinderopvang. Wie zich verder wil specialiseren, kan beginnen aan een secundair-na-secundair-opleiding (se-n-se), zoals Leefgroepenwerking of Internaatswerking. Daarnaast bestaan er nog tal van opleidingsmogelijkheden bij onder meer Syntra, de VDAB en Kind en Gezin

Lessentabel 7de specialisatiejaar kinderzorg
 

7de

BASISVORMING

Frans 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6

SPECIFIEK GEDEELTE

Expressie 2
Opvoedkunde 4
Praktijk Opvoedkunde 2
Praktijk Verzorging 1
Stage Opvoedkunde  6
Stage Verzorging 2
Stage Verzorging/Opvoedkunde 2
Verzorging 1

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Stage 2
Seminarie pedagogisch handelen 2

Totaal aantal lesuren

36