Waarom deze richting kiezen?

Heb je een opleiding in het studiegebied personenzorg achter de rug en wil je jezelf nog verder specialiseren? Wil je later in de thuiszorg, de ouderenzorg of de ziekenhuissector aan de slag? Steek je graag de handen uit de mouwen en geeft het je voldoening om mensen te helpen? Je bent welkom in het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg!

In deze richting wordt wat je al eerder leerde, verder uitgediept met de nadruk op de praktijk praktijk,  kennis en attitudes De leerstof is ook toegespitst op specifieke doelgroepen, namelijk gezinnen en bejaarden. Je leert hun noden kennen en ontdekt hoe je zorgzaam, methodisch en kwaliteitsvol met hen kan werken. Bovendien leer je werken als lid van een verpleegkundig team. Je gaat dit jaar ook op stage, zodat je meteen kan proeven van het beroepsleven.

Wat hierna?

Na deze opleiding kan je aan de slag als verzorgende, gezinshelper of als medewerker in een zorginstelling. Wie zich verder wil specialiseren, kan beginnen aan een secundair-na-secundair-opleiding (se-n-se), zoals Leefgroepenwerking of Internaatswerking. Daarnaast bestaan er nog tal van opleidingsmogelijkheden bij onder meer Syntra en de VDAB. . Leerlingen hebben na het 7 de jaar een grote bagage kennis, attitudes  en vaardigheden mee om verder te studeren in de richting HBO5 ( verpleegkundige A2)

 

Lessentabel 7de specialisatiejaar thuis- en bejaardenzorg
 

7de

BASISVORMING

Frans 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6

SPECIFIEK GEDEELTE

Huishoudkunde 1
Opvoedkunde 2
Praktijk Huishoudkunde 1
Praktijk Opvoedkunde 1
Praktijk Verzorging 1
Stage Huishoudkunde 4
Stage Verzorging 8
Verzorging 2

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Expressie 2
Seminarie agogisch handelen 2

Totaal aantal lesuren

36