Waarom deze richting kiezen?

Ben je sportief en niet bang van een portie adrenaline? Sta jij stevig in je schoenen? Kan je stressbestendig handelen in noodsituaties? Blijf je kalm in stresserende situaties? Wil je leren samenwerken? Efficiënt reageren in noodsituaties? De opleiding Veiligheidsberoepen is zeker je aandacht waard.

Mits enkele toelatingsvoorwaarden (medisch geschiktheidsattest, uittreksel strafregister, getuigschrift 2e jaar 3e graad) is er geen specifieke vooropleiding nodig voor deze richting. De nadruk ligt dit jaar op praktijkgericht leren. Zes uur per week leer je de ins en outs van veiligheidstechniek, en 4 uur per week zet je die kennis om in de praktijk. Een goede lichamelijke conditie is essentieel voor een job in de veiligheidssector , daarom krijg je zes uur sport. Ook enkele talen maken deel uit van het pakket, zodat je Nederlands- en anderstaligen moeiteloos te woord kan staan.

Wat hierna?

Je sluit dit 7e jaar BSO af met een diploma secundair onderwijs, aangevuld met enkele waardevolle attesten zoals het algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent, het attest voetbalsteward, het attest gemeenschapswacht en het attest bedrijfseerstehulpverlening.

Dit is een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid!

 

Lessentabel 7de specialisatiejaar veiligheidsberoepen
 

7de

BASISVORMING

Engels 2
Frans 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6

SPECIFIEK GEDEELTE

Nederlands 1
Praktijk Veiligheidstechnieken 4
Recht 4
Sport 4
Stage Veiligheidstechnieken 4
Veiligheidstechnieken 4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Nederlands 1

Totaal aantal lesuren

36