Waarom deze richting kiezen?

Zit er een verkoper in jou? Ben je sociaal, enthousiast, perfectionistisch en zit je vol energie? Of droom je zelfs van een eigen winkel? De richting Verkoop is dan iets voor jou!

In deze studierichting krijg je de vakken toegepaste economie en verkoop, die je prima voorbereiden op het werken in een winkel. Het ontvangen van klanten, facturen verwerken, goederen presenteren en zelfs administratie op de pc: geen enkel aspect van de retail heeft nog geheimen voor je. Met Nederlands, Frans en Engels bevat de richting ook een zeer uitgebreid talenpakket. De nadruk ligt hierbij op sociale vaardigheden, zodat je iedereen moeiteloos te woord kan staan. Zowel in het eerste als het tweede jaar van de derde graad. Je doet praktische ervaring op tijdens je wekelijkse stageuurtjes. Deze stage wordt aangevuld met blokstage om je nog meer in te werken in de dagelijkse taken van je stageplaats en een hechte band met je collega's op te bouwen. 

Wat hierna?

Na deze richting kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. De weg naar de verkoopsector ligt open voor je, maar je bent ook goed voorbereid op een job als vertegenwoordiger of etaleur. Wie zich extra wil specialiseren, kan dat in het zevende specialisatiejaar Winkelbeheer.

 

Lessentabel 7de specialisatiejaar winkelbeheer en etalage
 

7de

BASISVORMING

Frans 2
Levensbeschouwelijk vak 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6

SPECIFIEK GEDEELTE

Stage Verkoop 8
Verkoop/Toegepaste Economie 10

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Engels 2
Seminarie sociale vaardigheden 2

Totaal aantal lesuren

34