Economie en Organisatie

2A Economie en Organisatie

In het eerste jaar van Campus Lyceum zetten we in op de talenten van de leerlingen via modules. In het tweede jaar kies je een basisoptie. Samen met je leerkrachten ga je met jouw talenten aan de slag om je maximaal voor te bereiden op de vele studiemogelijkheden in de tweede en derde graad.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geboeid door de financiële wereld? Wil je weten hoe kopen en verkopen werkt? Ben je taalvaardig? Kies dan voor de basisoptie Economie en Organisatie!

Naast de brede basisvorming van 25 uur bevat deze richting vijf uur economie en organisatie per week. Hier maak je kennis met allerlei boeiende begrippen op rekenkundig en administratief vlak. Hoe zit de handelswereld in elkaar? Hoe gaat het er aan toe in een kantooromgeving? En wat zijn de regels over kopen en verkopen? Je leert efficiënt het toetsenbord van de computer beheersen en zo krijg je automatismen die nodig om met een computer te werken. Je maakt kennis met het besturingssysteem Windows en je leert vaardig omgaan met het internet.

Wat hierna?

‘Economie en Organisatie’ is de ideale voorbereiding op richtingen in de tweede graad. Als je kiest voor deze basisoptie moet je belangstelling hebben voor economie, het bedrijfsleven en de verkoopssector.

Lessentabel

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Wiskunde

4

Nederlands

4

Frans

3

Engels

2

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Techniek/STEM

2

Natuurwetenschappen

2

Artistieke expressie

1

Remediëring verdieping en uitbreiding Wiskunde

1

Remediëring verdieping en uitbreiding Nederlands

1

Basisoptie economie en organisatie

5

Totaal aantal lesuren

32

Wenst u meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons