Klassieke talen

2A Klassieke talen

In het eerste jaar van Campus Lyceum zetten we in op de talenten van de leerlingen via modules. In het tweede jaar kies je een basisoptie. Samen met je leerkrachten ga je met jouw talenten aan de slag om je maximaal voor te bereiden op de vele studiemogelijkheden in de tweede en derde graad.

Waarom deze richting kiezen?

Het vak Latijn heeft twee belangrijke componenten: de studie van de taal, het Latijn, en via deze taal het bestuderen van de Romeinse samenleving en cultuur.

De basisoptie Klassieke Talen staat open voor iedereen, wat ook je sociale of culturele achtergrond is. Je moet wel een brede interesse hebben en nieuwsgierig zijn om een oude cultuur te leren kennen via authentieke teksten. Latijn studeren helpt de ontwikkeling van je historisch bewustzijn. Je zal zien dat mensen in de oudheid zich dezelfde vragen stelden als wij, maar dat de antwoorden vaak heel verschillend waren. Op die manier zal je je horizon verruimen en leer je je eigen opvattingen en gevoelens in vraag stellen.

Je maakt ook kennis met de Griekse taal.

Wie in het tweede jaar A-stroom kiest voor deze bassisoptie, krijgt naast een basisvorming van 25 uur vijf uur per week Latijn.

Wat hierna?

Deze richting is een prima voorbereiding op studierichtingen met Latijn in de tweede graad, maar ook de andere doorstroomrichtingen liggen hierna binnen je bereik.

Lessentabel

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Wiskunde

4

Nederlands

4

Frans

3

Engels

2

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Techniek/STEM

2

Natuurwetenschappen

2

Artistieke Expressie

1

Remediëring verdieping en uitbreiding Wiskunde

1

Remediëring verdieping en uitbreiding Nederlands

1

Basisoptie Latijn

5

Totaal aantal lesuren

32

Wenst u meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons