Derde graad

Je bent jongvolwassen en je wil wat. Hier op het Lyceum bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. Je kiest voor een richting die bij jou past. Je kan kiezen tussen drie studiefinaliteiten: doorstroom, dubbele of arbeidsmarktgerichte finaliteit.

Omdat het Grondwettelijk Hof op 16 juni 2022 de nieuwe eindtermen vernietigd heeft, kunnen wij als school nu nog niet met zekerheid zeggen hoe onze studierichtingen in tweede en derde graad concreet ingevuld zullen worden. Pas na de paasvakantie zouden we de nieuwe leerplannen kunnen inkijken en op basis daarvan onze lessentabellen opstellen. We geven u daarom voorlopig nog steeds de info van vorig jaar door. Zodra we kunnen, zullen we hier de nieuwe lessentabellen publiceren.

3de graad - doorstroom

Lees meer

3de graad - dubbele finaliteit

Lees meer

3de graad - arbeidsmarktgerichte finaliteit

Lees meer

7de jaar TSO - Se-n-se

Kies je na je diploma secundair onderwijs voor een korte specifieke opleiding die niet bestaat in het hoger onderwijs? Wil je klaargestoomd worden voor een specifiek beroep of een verdere vervolgopleiding? Kies je liever een eenjarige dan een langere opleiding? Dan is een zevende jaar secundair-na-secundair (se-n-se) wel iets voor jou.

Lees meer

7de jaar BSO - specialisatiejaar

Kies je na het zesde jaar BSO voor een specialisatiejaar om je diploma van secundair onderwijs te halen? Wil je op een degelijke manier klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt? Heb je specifieke talenten die vlot inzetbaar zijn in het werkveld? Dan is een zevende specialisatiejaar voor jou een ideale manier om je doel te bereiken.

Lees meer

Wens je meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons