Derde graad

Als jongvolwassene bereiden we je voor op de toekomst via theorie en praktijk. In ASO en TSO zetten we volop in op verder studeren. BSO-richtingen sluiten bij ons af met een specialisatiejaar. De modernisering loopt verder en wordt in het vijfde jaar opgestart op 1 september 2023 enin het zesde jaar op 1 september 2024.

5de en 6de jaar ASO

Kies je voor een brede opleiding die via enkele algemene vakken voorbereidt op een studie in het hoger onderwijs of de universiteit? Ben je in staat om grote leerstofpakketten op een efficiënte manier te studeren of ben je bereid dit te leren? Ben je meer theoretisch dan praktisch ingesteld en ga je graag diep in op allerlei zaken binnen je interessegebied? Dan is ASO voor jou een logische keuze.

Lees meer

5de en 6de jaar TSO

Kies je voor een opleiding die via enkele specifieke vakken voorbereidt op een studie in het hoger onderwijs? Studeer je liever via toepassingen dan theoretisch? Heb je al een duidelijke visie over jouw specifieke talenten? Dan is een studierichting in het TSO voor jou een logische keuze.

Lees meer

5de en 6de jaar BSO

Kies je voor een beroepsopleiding die via enkele specifieke vakken voorbereidt op het werkveld? Steek je liever de handen uit de mouwen dan theorie te studeren? Heb je talenten die snel inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt? Dan is een opleiding in het BSO-onderwijs voor jou een logische keuze.

Lees meer

7de jaar TSO - Se-n-se

Kies je na je diploma secundair onderwijs voor een korte specifieke opleiding die niet bestaat in het hoger onderwijs? Wil je klaargestoomd worden voor een specifiek beroep of een verdere vervolgopleiding? Kies je liever een eenjarige dan een langere opleiding? Dan is een zevende jaar secundair-na-secundair (se-n-se) wel iets voor jou.

Lees meer

7de jaar BSO - specialisatiejaar

Kies je na het zesde jaar BSO voor een specialisatiejaar om je diploma van secundair onderwijs te halen? Wil je op een degelijke manier klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt? Heb je specifieke talenten die vlot inzetbaar zijn in het werkveld? Dan is een zevende specialisatiejaar voor jou een ideale manier om je doel te bereiken.

Lees meer

Wens je meer informatie over onze studierichtingen?

Contacteer ons