7 BSO Thuis- en bejaardenzorg

7 BSO Thuis- en bejaardenzorg

Waarom deze richting kiezen?

Heb je een opleiding in het studiegebied Personenzorg achter de rug en wil je jezelf nog verder specialiseren? Wil je later in de thuiszorg, de ouderenzorg of de ziekenhuissector aan de slag? Steek je graag de handen uit de mouwen en geeft het je voldoening om mensen te helpen? Je bent welkom in het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg!

In deze richting wordt je basiskennis verder uitgediept met de nadruk op praktijk, kennis en attitudes. De leerstof is ook toegespitst op specifieke doelgroepen, namelijk gezinnen en bejaarden. Je leert hun noden kennen en ontdekt hoe je zorgzaam, methodisch en kwaliteitsvol met hen kan werken. Bovendien leer je werken als lid van een verpleegkundig team. Je gaat dit jaar ook op stage, zodat je meteen kan proeven van het beroepsleven.

Wat hierna?

Na deze opleiding kan je aan de slag als verzorgende, gezinshelper of als medewerker in een zorginstelling. Wil je je verder specialiseren, dan kan je beginnen aan een secundair-na-secundair-opleiding (se-n-se), zoals Leefgroepenwerking of Internaatswerking. Daarnaast bestaan er nog tal van opleidingsmogelijkheden bij onder meer Syntra en de VDAB. Je hebt na het zevende specialisatiejaar een grote bagage kennis, attitudes en vaardigheden mee om verder te studeren in de richting HBO5 (verpleegkundige A2).

Lessentabel

BASISVORMING

7de

Frans

2

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken *

6

SPECIFIEK GEDEELTE

Huishoudkunde

1

Opvoedkunde

2
Praktijk opvoedkunde

1

Praktijk huishoudkunde

1
Praktijk verzorging

1

Stage huishoudkunde

4

Stage Verzorging

8

Verzorging

2

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Verzorging

1
Praktijk verzorging 1

Totaal aantal lesuren

34

*PROJECT ALGEMENE VAKKEN omvat 5 domeinen:

  • functionele taalvaardigheid;
  • functionele rekenvaardigheid;
  • functionele informatieverwerving en –verwerking;
  • organisatiebekwaamheid;
  • tijd- en ruimtebewustzijn.

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons