Eerste graad

Onze brede eerste graad is vooral gericht op het ontdekken van talenten en interesses aan de hand van uitdagende en ondersteunende prikkels. We stellen als doel elke leerling op maat voor te bereiden op een doorstroming naar de tweede graad waarbij de waaier aan keuzemogelijkheden zo breed mogelijk is.

Talentenmodules

Wat wil je later worden? Het antwoord ligt niet voor de hand. De talentenmodules laten de leerlingen zelf ontdekken waarvoor ze talent hebben: talen, economie, wetenschappen en techniek, mens en welzijn … We werken in modules en leggen de focus op het ontdekken van talenten en zelfreflectie. Op die manier hopen we dat de leerlingen een bewuste studiekeuze kunnen maken.

In het tweede jaar kiezen de leerlingen een basisoptie waarbij ze een gekozen gebied intensief verder ontdekken.

We dagen onze leerlingen uit.

De leerlingen nemen deel aan olympiades, wedstrijden, ... . Er zijn tal van activiteiten, zowel sportief als cultureel, die meehelpen om jonge volwassenen met een gezonde, positieve en kritische geest te vormen.

Eerste jaar | A-stroom

In het eerste jaar ontdek je jouw talenten zodat je jouw koers kan bepalen! In de brede eerste graad krijg je een algemene vorming en proef je in het eerste jaar van enkele modules. Op basis van je talenten en interesses kies je in het tweede jaar een basisoptie.

Lees meer

Tweede jaar | A-stroom

In de eerste graad ontdek je jouw talenten zodat je jouw koers kan bepalen! In de brede eerste graad kies je op basis van je talenten en interesses in het tweede jaar een basisoptie.

Lees meer

Eerste graad | B-stroom

In de B-klassen werken we in nesten. Dit betekent dat de leerlingen in een veilige en huiselijke omgeving les krijgen. Er is aandacht voor de talenten en interesses van de leerlingen. We streven naar levensecht leren met aandacht voor de executieve functies (planning, organisatie, flexibiliteit, doelgericht gedrag, emotieregulatie, ...)

Lees meer

Meer informatie over het Lyceum?

Lees onze infobrochure