7 BSO Winkelbeheer en etalage

7 BSO Winkelbeheer en etalage

7 BSO Winkelbeheer en etalage7 BSO Winkelbeheer en etalage7 BSO Winkelbeheer en etalage

Waarom deze richting kiezen?

Zit er een verkoper in jou? Ben je sociaal, enthousiast, perfectionistisch en zit je vol energie? Of droom je zelfs van een eigen winkel? Een zevende jaar Winkelbeheer en etalage is dan iets voor jou!

In deze studierichting krijg je de vakken toegepaste economie en verkoop, die je prima voorbereiden op het werken in een winkel. Het ontvangen van klanten, facturen verwerken, goederen presenteren en zelfs administratie op de pc: geen enkel aspect van de retail heeft nog geheimen voor je. Met Nederlands, Frans en Engels bevat de richting ook een uitgebreid talenpakket. De nadruk ligt hierbij op sociale vaardigheden, zodat je iedereen vlot te woord kan staan. Je doet praktische ervaring op tijdens een intensieve stage om je nog meer in te werken in de dagelijkse taken van je stageplaats en een hechte band met je collega's op te bouwen.

Wat hierna?

Door dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs. Na deze richting kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. De weg naar de verkoopsector ligt open voor je, maar je bent ook goed voorbereid op een job als vertegenwoordiger of etaleur.

Wil je je verder specialiseren, dan kan je beginnen aan een secundair-na-secundair-opleiding (se-n-se). Daarnaast bestaan er nog tal van opleidingsmogelijkheden bij onder meer Syntra en de VDAB. Je hebt na het zevende specialisatiejaar een grote bagage kennis, attitudes en vaardigheden mee om verder te studeren in een HBO-opleiding (hoger beroepsonderwijs).

Lessentabel

BASISVORMING

7de

Frans

2

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project algemene vakken *

6

SPECIFIEK GEDEELTE

Stage verkoop

8

Verkoop/Toegepaste Economie

10

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Engels

2
Seminarie sociale vaardigheden 2

Totaal aantal lesuren

34

*PROJECT ALGEMENE VAKKEN omvat 5 domeinen:

  • functionele taalvaardigheid;
  • functionele rekenvaardigheid;
  • functionele informatieverwerving en –verwerking;
  • organisatiebekwaamheid;
  • tijd- en ruimtebewustzijn.

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons