7 BSO Veiligheidsberoepen

7 BSO Veiligheidsberoepen

7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen

Inschrijven (opgelet dit is gewijzigd)

De inschrijvingen voor het 7de jaar integrale veiligheid voor schooljaar 2024-2025 is mogelijk vanaf maandag 15 april om 9.00 u op school. Het is niet nodig om dan langs te komen om in te schrijven voor het 7de jaar. Kom langs op donderdag 18 april tijdens onze open school avond voor een infosessie en schrijf je dan.

Waar inschrijven? De inschrijvingen op 15 april gaan door in ons restaurant, ingang langs Kortrijksesteenweg 12.

Is het 7de jaar integrale veiligheid iets voor jou? Volg zeker één van onderstaande infosessies.

 • Donderdag 21 maart 2024 om 17u - 19 uur: INFOSESSIE (inschrijven is op dat moment nog niet mogelijk).
 • Donderdag 18 april 2024 - doorlopend van 17u tot 19u. Openschoolavond: INFOSESSIES en INSCHRIJVEN.
 • Maandag 27 mei 2024 om 17.30u INFOSESSIE met mogelijkheid tot INSCHRIJVEN.
 • Dinsdag 2 juli 2024 om 11 uur INFOSESSIE met mogelijkheid tot INSCHRIJVEN.
 • Dinsdag 27 augustus 2024 om 14 uur INFOSESSIE met mogelijkheid tot INSCHRIJVEN.

Inschrijven tijdens de zomervakantie

Je kan langskomen vanaf maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli 2024 en opnieuw vanaf maandag 19 augustus 2024 tot donderdag 30 augustus. Op die dagen kan je bij ons terecht van 10 uur tot 16 uur. Op maandag 19 augustus starten de inschrijvingen pas vanaf 13 uur.

Waarom deze richting kiezen?

Ben je sportief en niet bang van een portie adrenaline? Sta jij stevig in je schoenen? Kan je stressbestendig handelen in noodsituaties? Blijf je kalm in stresserende situaties? Wil je leren samenwerken of efficiënt reageren in noodsituaties? De opleiding Veiligheidsberoepen is zeker je aandacht waard.

Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden (medisch geschiktheidsattest, uittreksel strafregister, getuigschrift 2e jaar 3e graad) is er geen specifieke vooropleiding nodig voor deze richting. De nadruk ligt dit jaar op praktijkgericht leren. Zes uur per week leer je de ins en outs van veiligheidstechniek, en vier uur per week zet je die kennis om in de praktijk.

Een goede lichamelijke conditie is essentieel voor een job in de veiligheidssector. Daarom krijg je zes uur sport.

Ook enkele talen maken deel uit van het pakket, zodat je Nederlands- en anderstaligen vlot te woord kan staan.

Wat hierna?

Je sluit dit zevende jaar BSO af met een diploma secundair onderwijs, aangevuld met enkele waardevolle attesten zoals het algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent, het attest voetbalsteward, het attest gemeenschapswacht en het attest bedrijfseerstehulpverlening. Dit is een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid!

Onze troeven

Experts

Onze leerkrachten weten waar ze het over hebben. Velen combineren een carrière bij de politie, de brandweer of in de bewakingssector met een (deeltijdse) lesopdracht. Daarnaast komen er heel wat gastsprekers uit diverse veiligheidssectoren op bezoek. Stuk voor stuk mensen die het klappen van de zweep kennen en hun ervaring graag met jou delen.

Kennismaking met de praktijk

We slopen de muren van het klaslokaal. Door middel van zes uren sport per week willen we je in vorm krijgen én je teamspirit aanwakkeren. Daarnaast trekken we er geregeld op uit om de praktijk te zien en er meteen zelf van te proeven. Zo bezoeken we onder andere een politiekazerne, een legerbasis, de luchthaven, de douane in de haven, bewakingsfirma’s, een brandweerkazerne, een gevangenis, een forensisch psychiatrisch centrum en zoveel meer. Waar mogelijk, doen we actief mee!

Jobweek

Begin maart organiseren we een projectweek waarin we jou nóg dichter brengen bij je toekomstige werkgever. Onze ‘Jobweek’ vormt een combinatie van infosessies en actieve workshops. Aan het einde van de week voer je één-op-ééngesprekken met recruiters uit allerhande veiligheidssectoren (zo’n 15 bewakingsfirma’s, defensie, politie, brandweer, gevangenissen, douane, Securail, Stad Gent …). Heel wat leerlingen gaan aan het einde van deze week naar huis met verschillende jobaanbiedingen.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Onze zevendejaars zitten in een aparte vleugel van onze campus, waardoor ze meer vrijheid genieten. Met vrijheid komt echter ook verantwoordelijkheid. Af en toe zijn er wijzigingen in het vaste lessenrooster, omdat er veel uitstappen en gastsprekers zijn. Wanneer je geen les hebt, kan je binnen de school gebruik maken van de stille ruimtes of buiten de school even ontspannen. We verwachten dat je je zelfstandig kan verplaatsen en steeds op tijd aanwezig bent. Net zoals in het werkveld, is dit geen nine-to-five. Flexibiliteit, stiptheid en verantwoordelijkheidszin vormen belangrijke competenties binnen deze sector.

Lessentabel

BASISVORMING

7de
Nederlands 2
Engels 2
Frans
2
Levensbeschouwelijk vak
2
Lichamelijke opvoeding/sport
6
Project algemene vakken *
6
Recht 4
Werkplekleren 2
Veiligheidstechniek:
 • Communicatieve vaardigheden
 • Psychologische conflicthantering
 • Cultuurinzicht en diversiteit
 • Bewaking
 • Brandweer
7

Totaal aantal lesuren

33

*PROJECT ALGEMENE VAKKEN omvat 5 domeinen:

 • functionele taalvaardigheid;
 • functionele rekenvaardigheid;
 • functionele informatieverwerving en –verwerking;
 • organisatiebekwaamheid;
 • tijd- en ruimtebewustzijn.

Toelatingsvoorwaarden

 • getuigschrift 2de jaar 3de graad,
 • gunstig medisch geschiktheidsattest,
 • blanco uittreksel uit het strafregister model 596.1.35 - bewaking, opleiding agent art 6 lid 1 1° wet 10 april 1990. Dit model is het enige model dat aanvaard wordt als toelatingsvoorwaarde.
 • Belgische of EU-nationaliteit.

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor maatschappelijke veiligheid?

Contacteer ons