Moderne talen en wetenschappen

2A Moderne Talen en Wetenschappen

In het eerste jaar van Campus Lyceum zetten we in op de talenten van de leerlingen via modules. In het tweede jaar kies je een basisoptie. Samen met je leerkrachten ga je met jouw talenten aan de slag om je maximaal voor te bereiden op de vele studiemogelijkheden in de tweede en derde graad.

Waarom deze richting kiezen?

In de basisoptie Moderne Talen en Wetenschappen krijg je extra uren Frans, Engels en Nederlands en maak je kennis met wetenschappelijk werk. Daarnaast krijg je een brede basisvorming van 25 uur en krijg je 2 uur extra remediëring, verbreding en verdieping.

Over moderne Talen

In dit luik moderne talen krijg je extra uren Frans, Engels en Nederlands. Je zal vaststellen dat alle talen met elkaar verbonden zijn. We willen jou goesting doen krijgen in taal.

Over wetenschappen

Wetenschappelijk werk wil je doen aanvoelen en begrijpen hoe wetenschap ontstaat en groeit. Je zal zien hoe in de natuurwetenschappen inzicht, begrip en kennis verworven worden. Dat gebeurt door experimenten in een daarvoor aangepast labo. Voor jou kan dit leiden tot een meer wetenschappelijke studierichting in de tweede graad.

Wat hierna?

Deze optie is de ideale voorbereiding op de richtingen wetenschappen en talen met finaliteit doorstroom in de tweede graad.

Lessentabel

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Wiskunde

4

Nederlands

4

Frans

3

Engels

2

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Techniek/STEM

2

Natuurwetenschappen

2

Artistieke expressie

1

Remediëring verdieping en uitbreiding Wiskunde

1

Remediëring verdieping en uitbreiding Nederlands

1

Basisoptie Moderne Talen Nederlands

1

Basisoptie Moderne Talen Engels

1

Basisoptie Moderne Talen Frans

1

Basisoptie Moderne Talen Wetenschappen

2

Totaal aantal lesuren

32

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons