7 Se-N-Se Integrale veiligheid

7 Se-n-se Integrale veiligheid

7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen7 BSO Veiligheidsberoepen

Waarom deze richting kiezen?

Ben je sportief en niet bang van een portie adrenaline? Sta jij stevig in je schoenen? Kan je stressbestendig handelen in noodsituaties? Kan je zelfstandig werken én in team? Droom je van een toekomst in de tegenwoordig snel aan belang winnende bewakingssector, bij de politie of de brandweer? Het se-n-se-jaar Integrale veiligheid is geknipt voor jou.

Als je voldoet aan enkele toelatingsvoorwaarden (medisch geschiktheidsattest, uittreksel strafregister, diploma secundair onderwijs of slagen voor toelatingsproeven) is deze richting toegankelijk vanuit iedere studierichting. De nadruk ligt dit jaar op praktijkgericht leren. Zes uur per week leer je de ins en outs van veiligheidstechniek, en vier uur per week zet je die kennis om in de praktijk.

Een goede lichamelijke conditie is essentieel voor een job in de veiligheidssector. Daarom krijg je zes uur sport per week.

Ook enkele talen maken deel uit van het pakket, zodat je Nederlands- en anderstaligen vlot te woord kan staan.

Wat hierna?

Je sluit dit zevende jaar af met een certificaat van een opleiding secundair-na-secundair op zak (dat o.a. vrijstelling geeft voor de cognitieve proeven van de politie), aangevuld met enkele waardevolle attesten zoals het algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent, het attest voetbalsteward, het attest divisiechef en het attest bedrijfseerstehulpverlening. Dit is dus een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid! Je kan hierna ook een overstap wagen naar de professionele bachelors Integrale veiligheid of Maatschappelijke veiligheid.

Extra Info?

Klik hier

Lessentabel

SPECIFIEK GEDEELTE

7de

Engels

2

Frans

2

Nederlands

3

Praktijk Veiligheidstechniek

4

Recht

2

Sport

6

Stage Veiligheidstechniek

4

Veiligheidstechniek

6

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Veiligheidstechniek: module politie: selectie

2
Opvoedkunde

1

Totaal aantal lesuren

33

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor maatschappelijke veiligheid?

Contacteer ons