5 en 6 ASO Economie-Wiskunde

5 en 6 ASO Economie-Wiskunde

5 en 6 ASO Economie-Moderne Talen5 en 6 ASO Economie-Moderne Talen5 en 6 ASO Economie-Wiskunde

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geïnteresseerd in hoe economie werkt in de samenleving? Vind jij moeiteloos je weg door complexe berekeningen? Is abstract denken voor jou geen probleem? Economie-Wiskunde is wat je zoekt!

In economie bestudeer je onder meer hoe de markt werkt, onderzoek je begrippen als inflatie, ontdek je hoe internationale handel in zijn werk gaat en leer je wat de rol van de overheid is in dat alles. Daarnaast komt ook de bedrijfswereld onder de aandacht. Hoe is een onderneming opgebouwd en hoe zijn de verantwoordelijkheden verdeeld? Uiteraard wordt aandacht besteed aan de aspecten van duurzaam ondernemen. Deze items en meer (bedrijfsbeleid, micro-macro-economie, bedrijfsbeheer, ...) worden behandeld in de zes uur economie .

Ook komt er een uur onderzoekscompetenties bij. In dit uur leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek kan voeren in het kader van je hoofdvakken. In het vijfde jaar leer je dat in kleine werkgroepjes, in het zesde jaar ga je ook zelfstandig aan de slag. Dit proces bereidt je voor op onderzoeksvaardigheden die van jou verwacht worden in het hoger onderwijs.

Wat hierna?

In het hoger onderwijs liggen veel wegen voor je open. Voor heel wat hogeschoolopleidingen (marketing, management, accountancy,…..) is economie een goede voorbereiding. Deze richting, met de zeven uur wiskunde, bereidt uitstekend voor op een master in de economie. Uiteraard behoren ook heel wat andere richtingen tot de mogelijkheden.

Lessentabel

BASISVORMING

5de 6de

Aardrijkskunde

1

1

Biologie

1 1

Chemie

1 1

Engels

2

2

Frans

3

3

Fysica

1 1

Geschiedenis

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Wiskunde

3

3

SPECIFIEK GEDEELTE

Economie

4

4

Wiskunde

4 4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Toegepaste economie

1

1

Seminarie onderzoeksproject

1

1

TOTAAL AANTAL LESUREN

32

32

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons