5 en 6 ASO Latijn-Wiskunde

*5 en 6 ASO Latijn-Wiskunde

Latijnwiskunde5 en 6 ASO Latijn-Wiskunde

Waarom deze richting kiezen?

Heb je een voorliefde voor wiskunde, maar ben je tegelijk geboeid door taal en cultuur? Vind je je weg doorheen een web van formules en definities, maar ben je ook sterk met woorden? Misschien is Latijn-Wiskunde de richting voor jou!

In deze richting krijg je zeven uur wiskunde, waarbij je abstract en logisch denken goed inoefent. Tijdens de vier uur Latijn per week volg je hetzelfde uitgebreide programma voor Latijn als in de richting Latijn-Wetenschappen of Latijn-Moderne talen.

Ook komt er een uur onderzoekscompetenties bij. In dit uur leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek kan voeren in het kader van je hoofdvakken. In het vijfde jaar leer je dat in kleine werkgroepjes, in het zesde jaar ga je ook zelfstandig aan de slag. Dit proces bereidt je voor op onderzoeksvaardigheden die van jou verwacht worden in het hoger onderwijs.

Wat hierna?

Na Latijn-Wiskunde kan je met een stevige voorbereiding aan hogere studies beginnen. Omdat deze richting zo veelzijdig is, kan je bijna alle kanten uit, zowel op de hogeschool als aan de universiteit.

Lessentabel

BASISVORMING

6de

Aardrijkskunde

1

Biologie

1

Chemie

1

Engels

2

Frans

3

Fysica

1

Geschiedenis

2

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

4

Wiskunde

3

SPECIFIEK GEDEELTE

Latijn

4

Wiskunde

4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Chemie

0

Fysica

1

Seminarie onderzoeksproject

1

TOTAAL AANTAL LESUREN

32

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons