5 en 6 ASO Moderne Talen-Wetenschappen

*5 en 6 ASO Moderne Talen-Wetenschappen

moderne talenlabolabo

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen, maar heb je ook een passie voor talen? Maak je graag labo-oefeningen en heb je er geen problemen mee om regelmatig te studeren? Dan is de richting Moderne talen-Wetenschappen geknipt voor jou!

In deze richting combineer je abstract denken met wetenschappelijk onderzoek. Naast de grondige basisvorming krijg je twee uren aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. Daarin ga je nog dieper in op de theorie en toets je proefondervindelijk wat je geleerd hebt.

Bovendien zitten er ook extra uren Engels, Frans, Duits en Spaans in het pakket. Dankzij je kennis van vreemde talen kan je je waarnemingen dus duidelijk verwoorden.

Ten slotte komt er een uur onderzoekscompetenties bij. In dit uur leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek kan voeren in het kader van je hoofdvakken. In het vijfde jaar leer je dat in kleine werkgroepjes, in het zesde jaar ga je ook zelfstandig aan de slag. Dit proces bereidt je voor op onderzoeksvaardigheden die van jou verwacht worden in het hoger onderwijs.

Wat hierna?

Deze richting bouwt verder op de richting Wetenschappen uit de tweede graad. Na de derde graad kan je vlot aan hogere studies beginnen. Omdat deze richting zo veelzijdig is, kan je bijna alle kanten uit, zowel op de hogeschool als aan de universiteit.

Lessentabel

BASISVORMING

6de

Aardrijkskunde

1

Biologie

1

Chemie

1

Engels

2

Frans

3

Fysica

1

Geschiedenis

2

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

4

Wiskunde

3

SPECIFIEK GEDEELTE

Aardrijkskunde

0
Biologie

1

Chemie

1

Duits/Spaans

2

Engels

1

Frans

1

Fysica

1

Wiskunde

1

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Aardrijkskunde

1
Biologie 0

Seminarie onderzoeksproject

1

TOTAAL AANTAL LESUREN

32

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons