5 en 6 ASO Wetenschappen-Wiskunde

5 en 6 ASO Wetenschappen-Wiskunde

labolabo5 en 6 ASO Wetenschappen-Wiskunde

Waarom deze richting kiezen?

Merkte je in de tweede graad dat je aanleg en een voorliefde hebt voor cijfers en wetenschappen? Maak je graag labo-oefeningen en heb je er geen problemen mee om regelmatig te studeren? Vind jij moeiteloos je weg door complexe berekeningen? Wetenschappen-Wiskunde is de richting die je zoekt.

In deze richting combineer je abstract denken met wetenschappelijk onderzoek. Naast de grondige basisvorming krijg je onder meer twee uren biologie, chemie, fysica en één uur wetenschappelijk practicum. In het vak wetenschappelijk practicum voer je uitsluitend experimenten uit: chemische proeven in het vijfde jaar, natuurkundige proeven in het zesde jaar.

Het vak wiskunde combineert een theoretisch luik (denk aan formules en definities) met een praktisch aspect. Daardoor ontdek je uit eerste hand het belang van wiskunde in het dagelijks leven.

Ook komt er een uur onderzoekscompetenties bij. In dit uur leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek kan voeren in het kader van je hoofdvakken. In het vijfde jaar leer je dat in kleine werkgroepjes, in het zesde jaar ga je ook zelfstandig aan de slag. Dit proces bereidt je voor op onderzoeksvaardigheden die van jou verwacht worden in het hoger onderwijs.

Wat hierna?

Deze richting bouwt verder op de richting Wetenschappen uit de tweede graad. Via deze richting ben je het best voorbereid op een wetenschappelijke richting in het hoger onderwijs.

Lessentabel

BASISVORMING

5de 6de

Aardrijkskunde

1

1

Biologie

1 1

Chemie

1 1

Engels

2

2

Frans

3

3

Fysica

1 1

Geschiedenis

2

2

Levensbeschouwelijk vak

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Nederlands

4

4

Wiskunde

3

3

SPECIFIEK GEDEELTE

Aardrijkskunde

1 0
Biologie 0

1

Chemie

1 1

Fysica

1 1

Wiskunde

4 4

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Aardrijkskunde

0

1
Biologie

1

0

Seminarie onderzoeksproject

1

1

Wetenschappelijke practicum (chemie)

1 0

Wetenschappelijke practicum (fysica)

0 1

TOTAAL AANTAL LESUREN

32

32

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons