5 en 6 TSO Informaticabeheer

*5 en 6 TSO Informaticabeheer

klasIBIBIBIB

Waarom deze richting kiezen?

Komen mensen steevast naar jou met hun computerproblemen? Zou je graag leren om pc’s te bouwen? Geeft het je een kick wanneer je al je hardware optimaal laat samenwerken? Los jij graag probleemsituaties efficiënt op? Ben jij geïnteresseerd om te leren programmeren? Spreekt het ontwerpen van websites jou aan? Dan is de richting Informaticabeheer het overwegen waard!

Deze richting bouwt verder op de richting Handel in de tweede graad, maar instromen vanuit andere richtingen is ook mogelijk, op voorwaarde dat je voldoende interesse hebt in informatica en een goede basis hebt voor wiskunde. Naast een stevige algemene vorming krijg je maar liefst 13 uur toegepaste informatica per week. Je leert efficiënt problemen op te lossen en pc-gebruikers te begeleiden, maakt kennis met een netwerk en komt te weten hoe je het kan installeren en beveiligen. In het zesde jaar zet je wat je geleerd hebt om in de praktijk tijdens een stage.

Wat hierna?

In deze richting word je opgeleid voor een ondersteunende functie in de informatica-omgeving van bijvoorbeeld een kleine onderneming. Wie verder wil studeren, is goed voorbereid op een professionele bacheloropleiding toegepaste informatica of een lerarenopleiding.

Lessentabel

BASISVORMING

6de
Aardrijkskunde 1
Natuurwettenschappen

0

Engels

2

Frans

2

Geschiedenis

1

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

3

Wiskunde

2

SPECIFIEK GEDEELTE

Stage Toegepaste Informatica

2

Toegepaste Economie

2

Toegepaste Informatica

11

Wiskunde

2

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Seminarie toegepaste informatica

2

TOTAAL AANTAL LESUREN

34

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons