5 en 6 TSO Secretariaat-Talen

*5 en 6 TSO Secretariaat-Talen

klas

Waarom deze richting kiezen?

Vind je talenkennis belangrijk? Ontdek je graag hoe je administratieve taken efficiënt kunt uitvoeren op de computer? Kan je nauwkeurig werken en denk je aan een toekomst in een secretariaatsfunctie of op een administratieve dienst?
Secretariaat – talen is de richting voor jou!

Theorie en praktijk hangen hier nauw samen. Naast een basisvorming krijg je vakken als recht en wetgeving, bedrijfsbeheer, kantoortechnieken en toegepaste informatica. Zo krijg je alle vaardigheden onder de knie om als management assistant aan de slag te gaan. Een stage in het zesde jaar bereidt je extra goed voor op het bedrijfsleven. Bovendien krijg je extra uren Engels en Frans, aangevuld met drie uur Duits per week.

Wat hierna?

In het hoger onderwijs ben je uitstekend voorbereid op een professionele bachelor in het economische studiegebied, zoals bedrijfsmanagement: rechtspraktijk, kmo-management, marketing - office management: management assistant, medical management assistant… Een toekomst als administratief medewerker, receptionist of bediende ligt voor je open.

Je kan er ook voor kiezen om na je zesde jaar in het bedrijfsleven te stappen. Een eigen zaak starten behoort ook tot de mogelijkheden, want je krijgt de kans om het getuigschrift bedrijfsbeheer te behalen in het zesde jaar.

Lessentabel

BASISVORMING

6de
Aardrijkskunde 1

Natuurwetenschappen

1

Engels

2

Frans

2

Geschiedenis

1

Levensbeschouwelijk vak

2

Lichamelijke opvoeding

2

Nederlands

3

Wiskunde

2

SPECIFIEK GEDEELTE

Dactylografie / Toegepaste Informatica

2

Duits

3

Engels

2

Frans

2

Kantoortechnieken

2

Stage kantoortechnieken

2

Toegepaste economie

2

Toegepaste Informatica

2

COMPLEMENTAIR GEDEELTE

Economie

1

Engels

1

Frans

0

TOTAAL AANTAL LESUREN

34

Wil je graag meer informatie of wil je graag inschrijven voor een van onze studierichtingen?

Contacteer ons